Bulantılar ilk başladığında sadece patates haşlama ve makarna yiyordum. Bir de annem sigara böreği sarıp, onları tavada yağsız olarak pişiriyordu. Ara öğün olarak yiyordum.
Fakat bir süre sonra bu yiyeceklerden de midem bulanmaya başladı ve alternatifleri denemeye başladım.
Bu dönemde, sağolsun yemekleri annem yaptığı için, farklı yemekler deneyebildim.
Özellikle zeytinyağlılar ve sebze yemekleri ağırlıkta. Bunun sebebi benim etten çok sebze sevmemden kaynaklanıyor olabilir. Ama bir de etin içerdiği demir yüzünden bu süreçte sindiriminin daha zor olması sebebiyle vücut et istemiyor.
Eylül ayı olmasına rağmen şimdiden zeytinyağlı pırasa ve ıspanak yiyebildim.
Karnıyarık, etli dolma, bezelye, zeytinyağlı sarma yediğim diğer yemekler arasında.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder